Recept av: Simon Bajada
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Rosta kikärterna gyllene och knapriga i ugnen. Granatäppelkärnor och lime ger god syra till.
Sätt ugnen på 200°. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med olja, 1/2 tsk gurkmeja och salt. Rosta kikärterna mitt i ugnen ca 40 min, tills de är torra och knapriga. Låt kallna.
Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär limen i klyftor.
Fördela yoghurten på tallrikar. Lägg på kikärter, granatäppelkärnor och limeklyftor. Toppa med koriander och strö över 1/2 tsk gurkmeja.
Recept av: Simon Bajada