Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade kikärter med granatäpple och koriander

Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Rosta kikärterna gyllene och knapriga i ugnen. Granatäppelkärnor och lime ger god syra till.

Rostade kikärter med granatäpple och korianderRostade kikärter med granatäpple och korianderRostade kikärter med granatäpple och koriander
Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskgurkmeja- + 0,5 tsk
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5granatäpple
  • 0,5lime
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med olja, 1/2 tsk gurkmeja och salt. Rosta kikärterna mitt i ugnen ca 40 min, tills de är torra och knapriga. Låt kallna.

  2. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär limen i klyftor.

  3. Fördela yoghurten på tallrikar. Lägg på kikärter, granatäppelkärnor och limeklyftor. Toppa med koriander och strö över 1/2 tsk gurkmeja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Simon Bajada

Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=138642&addons=000&time=0&disable_sharing=false