Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostade kastanjer med örter och honung är läckert som förrätt eller snacks på höstfesten!
Sätt ugnen på 200°. Använd en liten kniv för att skära ett kryss i toppen på varje kastanj.
Lägg kastanjerna i en kastrull med vatten och koka ca 10 min. Häll av vattnet och torka av med en kökshandduk.
Lägg ett stort aluminumfolieark på en plåt och lägg kastanjerna i mitten. Smält smöret och blanda med honung. Ringla smörblandningen över. Toppa med flingsalt och salviablad. Lägg rosmarinkvistarna ovanpå.
Vik foliearket över kastanjerna, men lämna en liten öppning för ångan att ta sig ut.
Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills skalet börjar öppna upp sig och insidan är mjuk.
Låt kastanjerna svalna ca 5 min innan de skalas. De ska fortfarande vara lite varma, då är det lättare att få bort skalet.
Lägg kastanjerna på ett fat och häll över smöret. Toppa med finhackad rosmarin. Servera genast.