Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade jordärtskockor med lingon, nötter och citron

Servera som tillbehör till fisk med lite dill eller kyckling med extra citron.

Tove Nilsson
Rostade jordärtskockor med lingon, nötter och citron
Rostade jordärtskockor med lingon, nötter och citron
Rostade jordärtskockor med lingon, nötter och citron
Foto: Charlie Drevstam / Charlie Drevstam / BMB

Ingredienser

  • 800 gjordärtskockor
  • 0,5citron
  • 1 dllingon
  • 2 mskhonung
  • 100 gsmör
  • 1 dlhasselnötter- hackade, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba jordärtskockorna noga i ljummet vatten. Lägg de oskalade jordärtskockorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen 30–40 min tills skockorna är mjuka och skalet rostat.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda lingonen med honung och citronskal. Halvera jordärtskockorna.

  3. Bryn smöret och blanda med lingonen så att de blir varma. Häll smöret över jordärtskockorna. Servera direkt!

Vad tyckte du om receptet?