Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade grönsaker med rosmarin och flingsalt

Allt-på-en-plåt-grönsaker är lätta att laga och goda att bjuda på till påsklammet.

Rostade grönsaker med rosmarin och flingsaltRostade grönsaker med rosmarin och flingsaltRostade grönsaker med rosmarin och flingsalt
Rostade grönsaker till lammstek Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 knippamorötter- med blast
  • 3paprikor- gärna röda och gula
  • 45vitlöksklyftor
  • 1rosmarinkvist
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 mskflytande honung
  • 1 tskcitron- pressad

Garnering

  • 0,25 tskflingsalt
  • 56rosmarinkvistar- små
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär morötterna längs med, spara lite blastblad till garnering. Halvera, kärna ur och strimla paprikan. 

  2. Lägg grönsaker och vitlök i grupper på en plåt med bakplåtspapper. Repa bladen från rosmarinen över paprikan. Ringla olja på grönsakerna och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.

  3. Ta ut grönsakerna. Ringla över honung blandad med citronsaft. Garnera morötterna med de sparade blastbladen och flingsalt. Garnera paprikan med rosmarinkvistar och peppar.

Vad tyckte du om receptet?