Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Allt-på-en-plåt-grönsaker är lätta att laga och goda att bjuda på till påsklammet.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär morötterna längs med, spara lite blastblad till garnering. Halvera, kärna ur och strimla paprikan.
Lägg grönsaker och vitlök i grupper på en plåt med bakplåtspapper. Repa bladen från rosmarinen över paprikan. Ringla olja på grönsakerna och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.
Ta ut grönsakerna. Ringla över honung blandad med citronsaft. Garnera morötterna med de sparade blastbladen och flingsalt. Garnera paprikan med rosmarinkvistar och peppar.