Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade grönsaker med sumakdressing

Det är enkelt och praktiskt att rosta grönsaker i ugn, smaksätta med en spännande dressing och bjuda som tillbehör till grillat.

Rostade grönsaker med sumakdressing
Rostade grönsaker med sumakdressing
Rostade grönsaker med sumakdressing
Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gcocktailtomater
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 2rödlökar
  • 200 gchampinjoner
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • örtsalt
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksumak
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Dela tomaterna en gång och skär paprikan i bitar. Skär röd-löken i klyftor och skala vitlöken.

  2. Lägg grönsakerna på ett stort ugnsfast fat. Ringla över olivolja och strö på örtsalt. Ugnsbaka i 225 grader i cirka 20 minuter.

  3. Pressa de rostade vitlöks- klyftorna och blanda dem med olivolja, sumak och salt. Häll dressingen över de varma grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök