Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade fyllda paprikor

Det här är en trevlig liten förrätt, som också kan serveras till lunch eller middag i sällskap med fräsch sallad och gott bröd.

Rostade fyllda paprikor
Rostade fyllda paprikor
Rostade fyllda paprikor
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 4paprikor- medelstora
  • 2 burkarsardiner- eller makrill i olja + 4 msk olja som fisken ligger i
  • 100 gtomater- cocktail - gärna gula och röda
  • 150 gfetaost
  • 1 dloliver- utan kärnor
  • 1 dlparmesanost- färskriven

Garnering

  • 1 dlparmesanost- färskriven
  • färska örter- ex. oregano
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela, kärna ur och ställ paprikahalvorna i ugnssäker form med snittsidan upp. Sätt formen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

  2. Dela fisken i mindre bitar. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar.

  3. Blanda tomater, oliver, parmesan och fiskens olja i en bunke. Vänd ner fiskbitar och fetaosttärningar och blanda försiktigt. Fördela blandningen i paprikorna. Sänk ugnstempera­ turen till 200 grader. Sätt fatet i mitten av ugnen och gratinera 10–15 minuter. Garnera med parmesan, oregano och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?