Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade cashewnötter med honung och sesamfrö

Nötter är alltid gott att servera före maten tillsammans med något att skåla i. Dessa är lite söta och passar därför bra till ett glas vin eller en lite bitter drink. 

Rostade cashewnötter med honung och sesamfrö
Rostade cashewnötter med honung och sesamfrö
Rostade cashewnötter med honung och sesamfrö
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 175 gcashewnötter- naturella
  • 1 msksirap- ljus eller flytande honung
  • 2 mskkokos- riven
  • 1,5 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på  175°. Blanda nötterna med sirap eller honung i en skål. Strö över kokos och sesam. Blanda väl.

  2. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Cashewträd växer över hela Afrika. I Västafrika rostas de ofta med ­sesamfrön och kokos.