Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin

Recept på rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin. Här har vi använt rödbetor i knippa, men det går lika bra med lösvikt. Rödbetorna blir söta och nästan karamelliserade av sirapen.

Rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin
Rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin
Rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin
Recept på rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 grödbetor- gärna i knippa
  • 600 ggulbetor- gärna i knippa
  • 0,5 dlclementin- pressad
  • 2 msklönnsirap
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 tskflingsalt- + 1/2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 påsemacadamianötter- (70 g)
  • 100 gbetblast- mangold eller spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala betorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Spara blasten.

  2. Vispa ihop clementinsaft, sirap och 2 msk olja. Ringla det över betorna. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, tills betorna är genommjuka och fått fin färg.

  3. Grovhacka nötterna och rosta dem lätt i torr stekpanna.

  4. Skölj blasten noga och torka den. Stek i medelvarm stekpanna med 1 msk olja ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt.

  5. Lägg betor och blast på ett fat och strö över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?