Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad zucchini med salvia

Zucchini och salvia är en ljuvlig kombination. Vill du uppgradera rätten kan du toppa med lite grovriven parmesan strax innan servering.

Rostad zucchini med salvia
Rostad zucchini med salvia
Rostad zucchini med salvia
Annika Broman

Ingredienser

  • 3zucchini
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 krukasalvia
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dlpinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin på längden i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt finhackad vitlök grovhackad salvia, olivolja samt salt och peppar. Blanda samman allt noga och strö över pinjenötterna.

  2. Rosta zucchinin mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ställ därefter om till grillfunktion och fortsätt rosta i cirka 10 minuter eller tills zucchinin börjar få fin färg. Strö eventuellt över ytterligare några salviablad och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök