Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad vitlökskyckling med aprikoser

Helstekt kyckling är en praktisk rätt som sköter sig själv. Här med lite annorlunda, fruktig fyllning.

Rostad vitlökskyckling med aprikoser
Rostad vitlökskyckling med aprikoser
Rostad vitlökskyckling med aprikoser

Ingredienser

  • 1kyckling- (ca 1,2 kilo)
  • 1 tsksalt
  • 2vitlöksklyftor
  • 15aprikoser- torkade

Kryddsmör

  • 3 msksmör- rumsvarmt
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- pressade

Rotfrukter

  • 1 kgrotfrukter- blandade
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja
  • 5vitlöksklyftor
  • 10 kvistartimjan- små, gärna back- eller citrontimjan

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddsmöret.

  2. Sätt ugnen på 175º. Gnid in kycklingen med salt och pressad vitlök. Lägg den i en smord ugnssäker form. Fyll kycklingen med aprikoser och kryddsmör. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min.

  3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda dem med salt, peppar, olja, oskalade vitlöksklyftor och timjankvistar. Lägg rotfrukterna runt kycklingen och tillaga ytterligare ca 1 1/2 timme tills kycklingen är genomstekt. Blanda runt rotfrukterna 2-3 gånger under tiden.

Vad tyckte du om receptet?