Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad vitlökshummus med yoghurt

”Mellanösterns smör”, hummus är alltid en av de smårätter som är med och inleder en måltid. Den här varianten är lite annorlunda mot originalet, med rostad vitlök och yoghurt. Passar bra att ta med i utflyktskorgen, men är också god i picknick–mackan tillsammans med fetaost, oliver, skivade tomater och rucola. Eller till sommarens grillmat, framför allt kyckling, lamm, halloumi och kryddiga korvar.

Rostad vitlökshummus med yoghurtRostad vitlökshummus med yoghurtRostad vitlökshummus med yoghurt
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4vitlöksklyftor
  • 4 mskolivolja
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmspiskummin- mald
  • 2 msktahini (sesampasta)
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • salt
  • peppar- nymald
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Hacka vitlöksklyftorna. Fräs dem sakta i hälften av olivoljan utan att de tar färg. Låt kallna.

  2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa alla ingredienser, utom paprikapulver, till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt smakerna mogna, och servera röran rumstempererad. Lägg upp och pudra över lite paprikapulver.

Vad tyckte du om receptet?