Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostad vitlökshummus med cruditéer är en lättfixad dipp som smakar bra med krispiga grönsaker.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem med citronsaft, 1/2 dl olja samt vattnet i en matberedare till en puré.
Skala och skiva vitlöken. Stek vitlöksskivorna på medelvärme i 1/2 dl olja tills de fått en gyllene färg, 4–5 min.
Häll vitlöken med oljan i matberedaren och tillsätt honung, kryddor, salt och peppar. Mixa tills allt är finfördelat. Förvara hummusen i kylen fram till servering.
Skrubba morötterna. Skär sellerin i mindre bitar. Skala och hyvla betorna tunt, gärna på mandolin.
Lägg upp hummusen på ett fat, ringla över olja. Strö på pinjenötter, koriander, ev krasseblad och blommor samt flingsalt och peppar. Servera med grönsakerna.