Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad vitlöks- och tryffelaioli

Rostad vitlöks- och tryffelaioli. Ljuvlig smak som passar underbart till kött och potatis. Smaka dig fram med tryffeloljan då den kan skilja sig beroende på märke och tycke och smak.

Petra Lindstrand
Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6vitlöksklyftor- med skal
  • 1 tskrapsolja- + 1,5 dl
  • 2äggulor
  • 1,5 tsktryffelolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg vitlöksklyftorna på ett ark aluminiumfolie. Ringla över 1 tsk olja. Vik ihop till ett paket och lägg mitt i ugnen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna.

  2. Ta bort skalen från vitlöken. Lägg innanmätet i en skål och mosa till en slät smet med en gaffel. Blanda i äggulorna. Tillsätt 1,5 dl olja, lite i taget, under vispning till en majonnäsliknande konsistens. Krydda med tryffelolja, vinäger, flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?