Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad vitlöks- och tryffelaioli

Rostad vitlöks- och tryffelaioli. Ljuvlig smak som passar underbart till kött och potatis. Smaka dig fram med tryffeloljan då den kan skilja sig beroende på märke och tycke och smak.

Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Rostad vitlöks- och tryffelaioli
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6vitlöksklyftor- med skal
  • 1 tskrapsolja- + 1,5 dl
  • 2äggulor
  • 1,5 tsktryffelolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg vitlöksklyftorna på ett ark aluminiumfolie. Ringla över 1 tsk olja. Vik ihop till ett paket och lägg mitt i ugnen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna.

  2. Ta bort skalen från vitlöken. Lägg innanmätet i en skål och mosa till en slät smet med en gaffel. Blanda i äggulorna. Tillsätt 1,5 dl olja, lite i taget, under vispning till en majonnäsliknande konsistens. Krydda med tryffelolja, vinäger, flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?