Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad vinterfrukt med kyckling

Kycklingen och rotfrukterna lagas på samma plåt. Fetaost och rucola strös över vid servering.

Rostad vinterfrukt med kycklingRostad vinterfrukt med kycklingRostad vinterfrukt med kyckling
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 600 gpotatis
  • 300 gpalsternackor
  • 300 gmorötter
  • 2rödlökar
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 mskörtkryddor- torkade el 2 msk färska t ex timjan el rosmarin
  • 1 mskrapsolja
  • 50 grucolasallad
  • 150 gfetaost

Sås

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskdijonsenap
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg kycklingben på en plåt.

  3. Skala potatis, palsternackor, morötter och lök. Skär dem i bitar. Lägg rotfrukterna på plåten med kyckling. Strö över salt, peppar och örtkryddor och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen 45–50 min.

  4. Blanda ingredienserna till såsen.

  5. Strö rucola och smulad fetaost över grönsaker och kyckling.Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?