Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad tysk potatissallad

Tysk potatissallad brukar innehålla bacon men det är en smaksak och den kan hoppas över. Vanligtvis är salladen gjord av kokt potatis men här rostas den för mer smak. Passar utmärkt till tyska korvar.

Rostad tysk potatissalladRostad tysk potatissalladRostad tysk potatissallad
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- gärna amandine
  • 2 mskrapsolja
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 4salladslökar
  • 1 knipparädisor
  • 65 gmâchesallad

Dressing

  • 1 dlrapsolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskosötad grov senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft. Koka potatisen mjuk och häll av den. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med en gaffel så att de spricker upp. Ringla över olja.

  2. Skär baconet i bitar och strö dem över potatisen. Strö på flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills potatisen är gyllene.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva rädisorna.

  4. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger och senap.

  5. Låt potatisen svalna i ca 10 min.

  6. Lägg potatis- och baconblandningen i en bunke medan den fortfarande är lite varm och blanda runt med dressingen. Blanda i salladslök, rädisor och mâchesallad. Servera.

Vad tyckte du om receptet?