Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här tomatsåsen tar lite längre tid att laga. För att kompensera det brukar jag laga en större sats när jag ändå är i farten och frysa in i lagom stora portioner.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Krydda med salt och peppar och droppa över 2 msk olivolja.
Rosta i mitten av ugnen cirka 45 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olivolja utan att det tar färg.
Tillsätt grovhackade tomater, vin och torkad oregano. Koka under lock cirka 40 minuter. Ta av locket och koka ihop såsen utan lock cirka 15 minuter.
Blanda i färsk oregano och smaka av med salt och peppar.Tomatsåsen håller sig ungefär 5 månader i frysen. I kylen kan du förvara såsen upp till 3 dagar.
Recept från Mitt kök