Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad tomatsås

En välsmakande tomatsås! Tomatsåsen blir härligt smakrik när den rostas i ugnen. Passar lika bra till nykokt pasta som till hemgjord pizza!

Ugnsrostad tomatsås
Ugnsrostad tomatsås
Ugnsrostad tomatsås
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 kgtomater- körsbär, plommon,
  • 1röd paprika
  • 12gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskhonung
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 msktimjan
  • 1 mskrosmarin
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera tomaterna. Halvera och kärna ur paprikan.  . Skala och halvera lök och vitlök. Lägg grönsakerna på en plåt.

  2. Blanda olja, honung och vinäger. Tillsätt timjan, rosmarin, salt och peppar. Rör om och häll oljan över grönsakerna på plåten.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna.

  4. Ta ut plåten och häll ingredienserna i en bunke eller kastrull. Mixa grovt med mixerstav. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök