Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad svampsallad med parmaskinka

Den här rustika salladen med rostad svamp, grönsaker, parmaskinka är lika god varm som kall.

Rostad svampsallad med parmaskinka
Rostad svampsallad med parmaskinka
Rostad svampsallad med parmaskinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lkantareller- eller blandsvamp
  • 4vitlöksklyftor
  • 2fänkålsstånd
  • 200 gparmaskinka- i bit
  • 2 tsktimjan
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 burkvita bönor- stora 400 g
  • 50 gvästerbottensost- cirka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa kantarellerna och dela större svampar i bitar. Skiva vitlöken, skär fänkålen i klyftor och skinkan i små tärningar.

  2. Blanda svamp, vitlök, fänkål, skinka, timjan, olja, salt och peppar i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 18 minuter.

  3. Ta ut och blanda med avsköljda bönor. Lägg upp på ett stort fat och hyvla över ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök