Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad svamp och squash med spagetti och persilja

Den kryddiga smörgåskrassen ger vardagsmaten ett lyft.

Rostad svamp och squash med spagetti och persiljaRostad svamp och squash med spagetti och persiljaRostad svamp och squash med spagetti och persilja
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gsvamp- blandad t ex skogschampinjoner, shiitake och ostronskivling
  • 400 gsquash
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 2salladslökar
  • 400 gspaghetti
  • 1 dlpersilja- hackad

Garnering

  • smörgåskrasse- 0,5 ask, klippt

Tillbehör

  • tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär svamp och squash i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med salt och olja.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden. Ansa och strimla salladslöken. Blanda den med svamp och squash.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Blanda pastan med svamp, squash och persilja och lägg upp på tallrikar. Garnera med krasse och servera med tomatsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 460 kcal 

5,5 g fett 

17 g protein 

80 g kolydrater