Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Fredrik Eriksson på rostad strömming med apelsin-, kapris- och rödlöksvinägrett. Spännande smakkombo med rostad strömming och blodapelsin. Vinägretten kan göras dagen före, men strömmingen blir bäst om den rostas samma dag. Blodapelsin till strömming – så gott!
Sätt ugnen på 250°. Klipp bort ryggbenen på strömmingen och skär strömmingsfiléerna mitt itu på längden. Krydda med salt och kryddpeppar och lägg dem med skinnsidan uppåt på en smord plåt. Rosta mitt i ugnen tills strömmingen fått fin färg, ca 5 min.
Vinägrett: Skala och finhacka löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet. Skär bort övrigt skal och skär ut hinnfria klyftor.
Fräs löken i smör ca 3 min. Blanda i apelsinskal och -klyftor, kapris, olja, honung och vinäger. Krydda med kryddpeppar och salt.
Lägg strömmingen på ett fat och skeda över den varma vinägretten. Strö över persilja och servera med kavring och gräddfil.