Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad spetskål med citron- och kaprisdressing och soltorkat tomatströssel

Spetskål är en delikatess på sommaren och med sin söta, milda smak passar den utmärkt för rostning eller grillning.

Rostad spetskål med citron- och kaprisdressing och soltorkat tomatströssel
Rostad spetskål med citron- och kaprisdressing och soltorkat tomatströssel
Rostad spetskål med citron- och kaprisdressing och soltorkat tomatströssel
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 3spetskålshuvuden- små, röda eller vita
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar

Citron-kaprisdressing

  • 1citron- ekologisk
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gkapris

Topping

  • 1 dlsoltorkade tomater- i olja
  • 30 gmandelspån- rostade

Garnering

  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kålhuvudena i 4 klyftor vardera. Häll oljan i en ugnssäker form och vänd runt kålen så den får olja runtom. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

  2. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och lägg i en skål. Blanda i yoghurt och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken. Låt kaprisen rinna av och blanda ner i såsen.

  3. Topping: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med mandelspån.

  4. Lägg den ljumma kålen på ett fat. Skeda över dressing och strö på topping och peppar. 

Vad tyckte du om receptet?