Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spetskål är en delikatess på sommaren och med sin söta, milda smak passar den utmärkt för rostning eller grillning.
Sätt ugnen på 200°. Skär kålhuvudena i 4 klyftor vardera. Häll oljan i en ugnssäker form och vänd runt kålen så den får olja runtom. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och lägg i en skål. Blanda i yoghurt och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken. Låt kaprisen rinna av och blanda ner i såsen.
Topping: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med mandelspån.
Lägg den ljumma kålen på ett fat. Skeda över dressing och strö på topping och peppar.