Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett. Både grillad sparris och späda rotfrukter är fina primörer så här års. Vinägrett och rostade hasselnötter piggar upp.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Lägg i linserna och koka ca 15 min
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna och gnugga bort skalet. Hacka dem grovt. Skär av blasten, skrubba och förväll morötterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av väl.
Stek morötterna i olja, salta och peppra. Ansa sparrisen och stek den runt om i olja. Krydda med salt och peppar. Varva linser, morötter och sparris på ett fat.
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Häll den över salladen och strö på hasselnötterna.