Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sparris under säsong är en stor fröjd. Här rostar jag vårens delikatess i ugnen och gör en trevlig förrätt med italienska smaker. Parmesankexen är också goda som drinktilltugg.
Börja med att göra parmesankexen:a) Sätt ugnen på 200 grader. Finriv osten. Lägg små högar av 1 msk ost glest på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pinjenötterna och tryck till dem lite. b) Gratinera i mitten av ugnen tills osten är gyllenbrun, cirka 5 minuter. Akta så att pinjenötterna inte bränns. Låt kexen kallna innan de tas från plåten.
Mixa ingredienserna till dressingen med mixerstav till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av den nedersta, grova delen på sparrisen. Lägg den i en ugnssäker form, droppa över olivolja och krydda med salt och peppar.
Rosta sparrisen i mitten av ugnen i 10 minuter, tiden är av beroende av sparrisens tjocklek. Låt den svalna till rumstemperatur.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda sparris, lök och parmesanost med hälften av dressingen i en bunke.
Lägg upp sparrissalladen på tallrikar tillsammans med parmesankexen. Ringla resten av dressingen runt och ovanpå salladen.
Recept från Mitt kök