Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad sötpotatissallad med vattenmelonrättika och jalapeñodressing

En färgglad sallad med rostad sötpotatis. Vattenmelonrättika används oftast färsk och strimlad i sallader. Den är vackert rosaröd, och smaken är söt och milt pepprig. Den kan ersättas av rädisor. Ringla en god jalapeñodressing över och toppa med frön. 

Rostad sötpotatissallad med vattenmelonrättika och jalapeñodressing
Rostad sötpotatissallad med vattenmelonrättika och jalapeñodressing
Rostad sötpotatissallad med vattenmelonrättika och jalapeñodressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlquinoa- röd
  • 4sötpotatisar
  • 0,5 dlrapsolja
  • 70 gsallad- blandad, t ex mâchesallad, babyspenat och mangoldskott
  • 4avokador
  • 1vattenmelonrättika
  • 1granatäpple

Salladstopping

  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1 dlvalnötter
  • 0,5 tsksalt

Grön jalapeñodressing

  • 2jalapeño
  • 1lime
  • 30 gspenat
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 dlolivolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skölj, torka och skär sötpotatisen i bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

  3. Lägg salladen i en stor skål. Strö över quinoan och blanda runt. Kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Hyvla vattenmelonrättikan i tunna skivor på mandolin eller med osthyvel. Lägg avokado och rättika i skålen. Kärna ur granatäpplet och strö kärnorna över salladen.

  4. Topping: Rosta fröna lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i valnötterna och strö över saltet. Strö salladstoppingen över salladen.

  5. Dressing: Hacka jalapeñon. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Mixa chili, spenat, honung, olja, limesaft, limeskal och salt. Servera dressingen till salladen.

Vad tyckte du om receptet?