Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt höstig och fin paj med plommon, sötpotatis och pumpakärnor.
Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga botten med gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tärningar, cirka 3 centimeter stora. Skala och skiva vitlöken. Blanda potatis, vitlök, olivolja, kryddor, salt och peppar i en bunke. Vänd upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Lägg potatisen i pajskalet. Strö över katrinplommon och smulad ost.
Vispa ihop ägg, kesella och grädde, salta och peppra. Häll äggstanningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Strö över granatäppelkärnor och pumpakärnor vid servering.
Recept från Mitt kök