Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad sötpotatispaj med fetaost

En riktigt höstig och fin paj med plommon, sötpotatis och pumpakärnor.

Rostad sötpotatispaj med fetaost
Rostad sötpotatispaj med fetaost
Rostad sötpotatispaj med fetaost
Ove Lindfors

Deg

  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 krmsalt
  • 150 gsmör
  • 1 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 2sötpotatisar- 400 g
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskspiskummin
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskingefära- mald
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1,25 dlkatrinplommon- fintärnade
  • 150 gfetaost
  • 3ägg
  • 250 gkesella
  • 1 dlvispgrädde
  • kärnor av 1⁄2 granatäpple
  • 23 mskpumpakärnor- rostade

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga botten med gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tärningar, cirka 3 centimeter stora. Skala och skiva vitlöken. Blanda potatis, vitlök, olivolja, kryddor, salt och peppar i en bunke. Vänd upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

  4. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  5. Lägg potatisen i pajskalet. Strö över katrinplommon och smulad ost.

  6. Vispa ihop ägg, kesella och grädde, salta och peppra. Häll äggstanningen i formen.

  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Strö över granatäppelkärnor och pumpakärnor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök