Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 31g
Kolhydrater: 43g
Recept på rostad sötpotatis med varmrökt lax, gurksallad och citronyoghurt. Med både bak- och sötpotatis i rätten blir det en matig och läcker sallad. Salt rökt lax ger en härlig smakbrytning.
Sätt ugnen på 250°.
Skala och skär potatis och sötpotatis i klyftor. Lägg dem på en plåt. Blanda potatisen med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Lägg laxen bredvid potatisen när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Rör ihop yoghurt, citronskal, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 min. Kyl ner dem i kallt vatten. Blanda gurka, haricots verts och sallad. Pressa över 1/2 msk citronsaft och ringla över 1/2 msk olja. Krydda med 1 krm salt.
Servera potatis och lax med sallad och sås. Garnera med dill.