Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad sötpotatis med rucola

Sötpotatis i skivor blir snabbt klara i ugnen och är goda att vända ihop med blandade salladsblad.

Rostad sötpotatis med rucola
Rostad sötpotatis med rucola
Rostad sötpotatis med rucola
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stsötpotatisar
  • olja
  • flingsalt

Till servering

  • 1 strödlök- skivad
  • rödvinsvinäger
  • 1 påsebabyspenat
  • 1 dlsalladsskott- blandade

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i tjocka skivor. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olivolja, strö över salt och vänd runt. Rosta i ugn, 175 grader, cirka 12 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

  2. Blanda den skivade rödlöken med lite rödvinsvinäger och låt dra cirka 5 minuter.

  3. Blanda babyspenat och salladsskott i en stor skål. Lägg ner den marinerade rödlöken och vänd runt.

  4. Lägg ner den färdigrostade sötpotatisen i skålen och vänd runt med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök