Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad sockerkaka med kokosglass och krossade bär

Rostad sockerkaka med kokosglass och krossade bär är en god sensommardessert. Sockerkakan får lätt grillad smak när den steks i muurika. Använd de sensommarbär som finns att få tag på.

Rostad sockerkaka med kokosglass och krossade bärRostad sockerkaka med kokosglass och krossade bärRostad sockerkaka med kokosglass och krossade bär
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 46 bitarsockerkaka
  • 150 gbär- blandade, t ex hallon, blåbär
  • 1 mskflorsocker
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1lime- gärna ekologisk

Tillbehör

  • kokosglass- eller vaniljglass

Gör så här

  1. Rosta sockerkakan på muurikka eller i torr panna så att den får lite färg.

  2. Krossa bären lätt med en gaffel tillsammans med florsocker och vaniljpulver.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet.

  4. Servera sockerkakan med krossade bär och glass. Toppa med rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?