Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad skinka och rotsaker

Skinka som man rostar blir läckert knaprig och krispig. Gott med en len avokadoröra till.

Rostad skinka och rotsaker
Rostad skinka och rotsaker
Rostad skinka och rotsaker

Ingredienser

  • 0,5 kgfärskpotatis
  • 8morötter- späda
  • 6gul lök
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 tsktimjan
  • 12lufttorkad skinka- skivor

Avokadoröra

  • 1avokado
  • 1 dlkesella
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsambal oelek

Tillbehör

  • 1citron- klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrapa och dela potatis och morötter i halvor. Ansa och dela löken. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Droppa över olja och krydda med salt och timjan. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen ca 6 min. 3.Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel. Blanda med kesella, vitlök, salt och sambal oelek

Vad tyckte du om receptet?