Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad rödkålssallad

Någon form av kål är alltid gott ­tillsammans med skinkan, korven och köttbullarna. Även torkad frukt och apelsiner hör julen till, men begränsa inte frukten och nötterna till dessertbordet. Låt dem i stället ­förgylla en fräsch sallad som passar till det mesta på julbordet.

Rostad rödkålssallad
Rostad rödkålssallad
Rostad rödkålssallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 grödkål
  • 2rödlökar
  • 2 mskrapsolja
  • flingsalt
  • 75 gvalnötter
  • 2apelsiner
  • 1 dltranbär- torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg kål och lök i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja och salt.

  2. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter. Lägg på delade nötter när cirka 10 minuter återstår.

  3. Skala apelsinerna med kniv ända in till fruktköttet så att de vita ­hinnorna försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på fruktsaften.

  4. Droppa över fruktsaften och låt eventuellt grönsakerna kallna. Lägg på apelsinklyftor och tranbär vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök