Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jag bakar gärna min kål i ugnen, det blir både fräscht och gott. Med äpplen, linser och en getostkräm med tranbär är det här en matig vegetarisk sallad. Den är god som ensamrätt, eller som tillbehör till grillad kyckling, lammkotletter eller lax.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Lägg på dem och delade nötter när cirka 10 minuter återstår.
Blanda kål och äpplen med avsköljda linser och balsamico. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor och servera med ostkrämen.
Ostkrämen: Mixa kesella och getost. Blanda i olivolja, tranbär och salt.
Recept från Mitt kök