Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad rödkålssallad med kycklingfilé

De kallare årstiderna vill man hellre ha en varm och lagad sallad i stället för kalla grönsaker. Till den rostade rödkålen, kycklingen och sharonfrukten passar en topping av fetasot och frisk apelsingremolata bra.

Rostad rödkålssallad med kycklingfiléRostad rödkålssallad med kycklingfiléRostad rödkålssallad med kycklingfilé
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 600 grödkål
  • 2rödlökar
  • 2 mskrapsolja
  • 2sharonfrukter
  • 75 gvalnötter
  • 150 gfetaost

Apelsingremolata

  • 1apelsin- rivet skal av
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till gremolatan.

  2. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör. Krydda med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.

  4. Lägg kål, lök och kyckling på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar.

  5. Stek i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och kycklingen genomstekt, cirka 20 minuter.

  6. Skär sharonfrukterna i klyftor. Lägg på dem och delade nötter när cirka 10 minuter återstår.

  7. Ta ut och smula över fetaost. Strö på gremolatan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök