Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De kallare årstiderna vill man hellre ha en varm och lagad sallad i stället för kalla grönsaker. Till den rostade rödkålen, kycklingen och sharonfrukten passar en topping av fetasot och frisk apelsingremolata bra.
Blanda ingredienserna till gremolatan.
Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.
Lägg kål, lök och kyckling på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
Stek i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och kycklingen genomstekt, cirka 20 minuter.
Skär sharonfrukterna i klyftor. Lägg på dem och delade nötter när cirka 10 minuter återstår.
Ta ut och smula över fetaost. Strö på gremolatan.
Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök