Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad rödkål med soja och chili- och honungsglaze

Rostade grönsaker är nyttigt och supergott! Rödkålsklyftorna får fin smak av den sötstarka glazen.

Rostad rödkål med soja och chili- och honungsglaze
Rostad rödkål med soja och chili- och honungsglaze
Rostad rödkål med soja och chili- och honungsglaze
Wolfgang Kleinschmidt

Rostade rödkålsklyftor

  • 1rödkål
  • 2 mskolivolja- eller rapsolja
  • 1röd chili
  • 2 msksoja
  • 2 mskhonung
  • salt
  • svartpeppar- malen

Frötopping

  • 2 msksolrosfrön
  • 2 mskpumpakärnor
  • 2 msksesamfrö- svarta eller vita

Tillbehör

  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Rostade rödkålsklyftor: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela kålen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan. Sätt in kålen i ugnen 15 minuter.

  3. Hacka chilin fint och blanda ihop chili, soja och honung. Pensla kålen med glazen och sätt in kålen i ugnen i ytterligare 5 minuter.

  4. Pensla en gång till. Salta och peppar.

  5. Frötopping: Blanda fröna.

  6. Servering: Häll över frötoppingen på rödkålen och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök