Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad röding med marinerade grönsaker. Citronvinägrett, grönsaker och sallad ger rödingen gott sällskap.
Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor. Låt lagen kallna. Sila bort kryddorna.
Sätt ugnen på 250°. Krydda fisken på köttsidan med kryddpeppar och salt. Lägg den med skinnsidan upp på en oljad plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 8 min.
Lägg rödingen i lagen och låt stå i kylen ca 5 timmar.
Vinägrett: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda citronskal, vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
Grönsaker: Ansa och hyvla fänkålen på mandolin. Skala och tunnhyvla gulbetan. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa rädisorna och skär dem i klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken.
Krutonger: Skär kavringen i små tärningar. Rosta dem i olja i en stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt kallna.
Blanda grönsakerna med det mesta av vinägretten. Vänd i salladen.
Ta upp fisken ur lagen och rippla över resterande vinägrett. Strö över grovkrossade dill- och fänkålsfrön.
Lägg upp fisken på tallrikar. Lägg grönsakerna runt om och garnera med dillkvistar, kavringskrutonger och gräddfil i små klickar.