Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mild och len soppa med mycket smak av timjan. Du kan också koka rödbetorna, men då får soppan en lite annorlunda smak.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Rosta dem mjuka i ugnen, cirka 30 minuter. Låt svalna och hacka dem sedan fint.
Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan.
Skala och riv moroten grovt och tillsätt den tillsammans med rödbetshacket.
Tillsätt buljong, koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
Mixa ihop solrosfrön, persilja och rapsolja. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Smaka av med salt och svartpeppar.
Mixa soppan slät och tillsätt mat-lagningsgrädde.
Smaka av med vinäger, salt och peppar. Servera med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite citronskal.
Recept från Mitt kök