Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad rödbetssoppa

En mild och len soppa med mycket smak av timjan. Du kan också koka rödbetorna, men då får soppan en lite annorlunda smak.

Rostad rödbetssoppa
Rostad rödbetssoppa
Rostad rödbetssoppa
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4 storarödbetor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 tsktimjan- torkad
  • 1morot
  • 6 dlgrönsaksbuljong
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • vitvinsvinäger- ett stänk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 2 msksolrosfrön- rostade
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 dlkesella
  • 1 msktimjan- färsk
  • citronskal- lite rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Rosta dem mjuka i ugnen, cirka 30 minuter. Låt svalna och hacka dem sedan fint.

  3. Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan.

  4. Skala och riv moroten grovt och tillsätt den tillsammans med rödbetshacket.

  5. Tillsätt buljong, koka upp och låt sjuda i 20 minuter.

  6. Mixa ihop solrosfrön, persilja och rapsolja. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Smaka av med salt och svartpeppar.

  7. Mixa soppan slät och tillsätt mat-lagningsgrädde.

  8. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Servera med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök