Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk

Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk
Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk
Rostad röd- och gulbetsallad med fläsk
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 8 medelstorarödbetor- och gulbetor
  • 12potatisar- små
  • 6vitlöksklyftor- skurna i halvor
  • 4späda morötter
  • 2fänkålsstånd
  • 2 dlrapsolja- kallpressad
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • salt
  • 12rädisor
  • timjan
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 300 gstekfläsk- rökt
  • ärtskott
  • rapsolja- kallpressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa ihop olja, vinäger och salt i en skål.

  3. Dela rödbetorna i halvor. Skrubba potatisarna. Skala och dela vitlöksklyftorna i halvor. Skrubba morötterna. Dela fänkålen i fjärdelar.

  4. Lägg allt på en plåt eller i en ugnsform och ringla över olja- och vinägerblandningen. Rosta i cirka 45 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.

  5. Knaperstek fläsket.

  6. Skrubba rädisorna. Blanda ner dem i de varma rot- och grönsakerna. Peppra och flingsalta.

  7. Ringla över rapsolja och toppa med ärtskott. Servera med det stekta fläsket.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök