Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad quinoa med fetaost och päron

Quinoa är ett riktigt nyttigt litet frö, fullt med proteiner och vitaminer. I quinoa finns saponiner, ett bittert ämne som måste sköljas bort, ibland har fabrikanterna gjort det åt oss. När du tröttnat på fetaost kan du ta getost, parmesanost eller ädelost.

Rostad quinoa med fetaost och päron
Rostad quinoa med fetaost och päron
Rostad quinoa med fetaost och päron
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 dlquinoa
  • 2rödbetor
  • 5 dlvatten- ca
  • 2päron
  • 1avokado
  • 150 gfetaost
  • 80 grucola- eller rucolablandning
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja- till servering

Rostade rosmarinmandlar

  • 75 gsötmandel
  • 3 kvistarrosmarin
  • 1 mskhonung- flytande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rosta quinoan i en torr stekpanna med hög kant på hög värme i cirka 5 minuter tills fröna börjar poppa, får brun färg och doftar nöt. Rör om hela tiden.

  2. Häll fröna i en sil och skölj dem för att få bort onyttiga bitterämnen. Om du har en försköljd sort behöver du inte göra detta.

  3. Skala och riv rödbetorna grovt. Koka quinoan och rödbetsrivet i saltat vatten i cirka 15 minuter tills de är mjuka. Rör om en gång under tiden. Späd med mer vatten om det kokar torrt.

  4. Rosta mandlarna och rosmarinen i en torr stekpanna utan fett. Rör ned honungen. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt. Hacka mandlarna grovt när de svalnat något.

  5. Skär päronen och avokadon i bitar och smula över osten.

  6. Lägg rucolan på ett fat och lägg på övriga ingredienser. Ringla över lite olivolja och krydda med svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök