Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig och fräsch sallad med rostad pumpa, grönkål, Västerbottensost och julskinka. Pumpan kan ersättas med annan valfri pumpa eller en blandning av rotfrukter.
Sätt ugnen på 225°. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i 2 cm stora tärningar och blanda med 3 msk olja, 2 krm salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min tills pumpan fått fin färg. Strö över solroskärnorna när ca 10 min återstår av tillagningstiden. Låt svalna.
Vinägrett: Vispa samman alla ingredienser.
Massera kålen med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt med händerna tills den mjuknar och sjunker ihop.
Skala och finstrimla löken. Koka pastan mjuk i saltat vatten och kyl den i kallt vatten.
Vänd samman lök, pasta, kål och hälften av vinägretten. Fördela blandningen på ett fat och strö över pumpan med solroskärnor. Strö över tranbär och hyvla över ost. Servera med skinka och resterande vinägrett.