Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En krämig och mild pasta där den hemliga ingrediensen är rostad pumpa. Pastan får god smak av salvia och toppas med pumpakärnor och parmesan. En väldigt god vegetarisk pasta.
Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg pumpa, lök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja olja och tillaga mitt i ugnen i ca 30 min tills pumpan är helt mjuk.
Lägg pumpa och lök i en mixerskål och mixa slätt med stavmixer.
Häll purén i en panna och vispa i crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen sjuda i ca 5 min. Repa bladen från salvian och hacka dem. Rör ner salvian i såsen.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 3 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt kokvatten, lite i taget tills pastan känns lagom krämig och såsig.
Häll upp pastan på ett fat och strö över pumpakärnor och parmesan.