Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad pumpa och rödbetor

Recept på rostad pumpa och rödbetor. Pumpa som tillagas i ugnen blir mjuk och nästan lite krämig. Chipotlepasta är en rökig chiliröra som ger god smak och sting åt smöret som klickas över grönsakerna. Tänk på att dra bort skalet från vitlöken innan du stoppar den milda klyftorna i munnen.

Rostad pumpa och rödbetorRostad pumpa och rödbetorRostad pumpa och rödbetor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1butternutpumpa
  • 4rödbetor
  • 1vitlök- hel
  • 8 bladsalvia
  • 2 kvistarrosmarin
  • 34 mskolivolja- eller rapsolja
  • 1 dlsötmandel
  • 2 tskflingsalt
  • 0,5 tskchiliflakes

Chilismör

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskchipotle chili pasta
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krmsalt

Garnering

  • salvia

Tillbehör

  • rökt skinka- eller korv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur pumpan och skär den i klyftor. Skala, skölj och skär rödbetorna i klyftor.

  2. Lägg pumpa- och rödbetsklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Halvera vitlöken på mitten och lägg den på plåten. Strö över salvia och rosmarin. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen 20–25 min.

  3. Chilismör: Rör smöret och blanda i chipotlepasta. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner i smöret. Krydda med salt.

  4. Ta plåten ut ugnen och strö över mandel, flingsalt och chiliflakes.Klicka på chilismöret.. Garnera med salvia. Servera grönsakerna till rökt skinka eller stekt korv.

Vad tyckte du om receptet?