Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad pumpa med pumpapesto

Recept på rostad pumpa med pumpapesto. Den rostade pumpan kan serveras som ensamrätt eller som tillbehör.

Rostad pumpa med pumpapestoRostad pumpa med pumpapestoRostad pumpa med pumpapesto
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2pumpor- ca à 1 kg
  • 1vitlök- hel
  • 1 knippasalvia
  • salt- peppar
  • 34 mskolivolja

Pumpapesto

  • 1 dlpumpakärnor
  • 2 dlkoriander
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 dlolivolja- ca
  • 2 dlparmesan- riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.

  3. Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.

  4. Servera den rostade pumpan med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Läs också:

Recept från Mitt kök