Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad pumpa med pumpapesto. Den rostade pumpan kan serveras som ensamrätt eller som tillbehör.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.
Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.
Servera den rostade pumpan med peston.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök