Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Butternutpumpan ska i det här receptet sköljas noga för att sen ugnsrostas med skalet kvar. Det underlättar mycket i tillagningen och skalet blir mjukt i ugnen och smakar gott.
Sätt ugnen på 200°. Skölj pumpan noga och halvera den. Skrapa ut kärnorna. Skär pumpan i klyftor. Lägg dem på en smord plåt och ringla över 2 msk olja. Strö över 1 tsk salt, spiskummin, koriander och paprikapulver och blanda om. Ugnsbaka pumpan mitt i ugnen i ca 20 min.
Koka matvete eller mathavre enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av väl. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda yoghurten med citronsaft, -skal och honung. Skala och pressa i vitlöken.
Blanda den ugnsbakade pumpan med matvete och spenat. Smula över fetaost och strö över pumpafrön. Servera med citronyoghurt.