Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad pumpa med fetaost och citronyoghurt

Butternutpumpan ska i det här receptet sköljas noga för att sen ugnsrostas med skalet kvar. Det underlättar mycket i tillagningen och skalet blir mjukt i ugnen och smakar gott.

Rostad pumpa med fetaost och citronyoghurtRostad pumpa med fetaost och citronyoghurtRostad pumpa med fetaost och citronyoghurt
Rostad butternutpumpa med fetaost Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1butternutpumpa- (1,2 kilo)
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 dlmatvete- eller mathavre
  • 0,5 dlpumpafrö
  • 0,5citron
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 mskflytande honung
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 påsespenat- (50 g)
  • 150 gfetaost
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj pumpan noga och halvera den. Skrapa ut kärnorna. Skär pumpan i klyftor. Lägg dem på en smord plåt och ringla över 2 msk olja. Strö över 1 tsk salt, spiskummin, koriander och paprikapulver och blanda om. Ugnsbaka pumpan mitt i ugnen i ca 20 min.

  2. Koka matvete eller mathavre enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av väl. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda yoghurten med citronsaft, -skal och honung. ­Skala och pressa i vitlöken.

  3. Blanda den ugnsbakade pumpan med matvete och spenat. Smula över fetaost och strö över pumpafrön. ­Servera med citronyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?