Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad primörsallad

Genom att rosta primörer av bra kvalitet får du enkelt ett läckert tillbehör till buffén.

Rostad primörsallad
Rostad primörsallad
Rostad primörsallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gdelikatesspotatis
  • 500 ggrön sparris
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 250 gsnackmorötter
  • flingsalt
  • 1 mskvallmofrö- blått

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär citronen i knubbiga bitar.

  2. Blanda potatis, citron och olivolja på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.

  3. Ta ut och lägg på sparris och morötter. Krydda med salt och blanda om. Fortsätt rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, i cirka 12 minuter.

  4. Strö på vallmofrö och blanda om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök