Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad potatissallad med jordgubbar och rosépeppar

Fantastiskt god sallad med rostad färskpotatis och jordgubbar med smakrik vinägrett.

Rostad potatissallad med jordgubbar och rosépeppar
Rostad potatissallad med jordgubbar och rosépeppar
Rostad potatissallad med jordgubbar och rosépeppar
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- färsk, medelstora
  • 34 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2lökar- färska, med blast, gärna röda
  • 250 gjordgubbar

Sås

  • 1 mskhonung
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 45 mskmajsolja- eller rapsolja
  • flingsalt
  • rosépeppar- eller fin fransyska

Till servering

  • basilikakvistar- späda eller basilikablad
  • 3 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Borsta och tvätta potatisen noga. Dela potatisarna.

  3. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan, salta och rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills potatisen är klar, känn med provsticka. Låt svalna.

  4. Ansa och skiva färsklöken. Snoppa och dela jordgubbarna.

  5. Vispa ihop honung, vinäger och olja i en bunke. Smaka av med smulat flingsalt och grovstött rosépeppar. Vänd ner potatis, lök, jordgubbar och basilikablad. Garnera med pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök