Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs är en variant på den spanska tapasrätten patatas bravas. Patatas bravas finns förmodligen på menyn på varje tapas-restaurang i Spanien. Här rostas potatisarna hela och serveras med sallad och örtmajonnäs.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olja och salt.
Rosta potatisen mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 25 min. Blanda om då och då så att de inte fastnar i formen.
Majonnäs: Mixa äggulan med citronsaften med en visp eller elvisp. Droppa sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Hacka örterna och blanda i. Krydda med salt och peppar.
Ta ut potatisen och låt svalna. Blanda den med salladsbladen och servera med örtmajonnäs.