Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs

Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs är en variant på den spanska tapasrätten patatas bravas. Patatas bravas finns förmodligen på menyn på varje tapas-restaurang i Spanien. Här rostas potatisarna hela och serveras med sallad och örtmajonnäs.

Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs
Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs
Rostad potatissallad med gröna blad och örtmajonnäs
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 900 gfärskpotatisar- små
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 mskflingsalt
  • 65 gsalladsblad- blandade

Örtmajonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,25 krukabasilika
  • 0,25 krukaoregano
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olja och salt.

  2. Rosta potatisen mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 25 min. Blanda om då och då så att de inte fastnar i formen.

  3. Majonnäs: Mixa äggulan med citronsaften med en visp eller elvisp. Droppa sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Hacka örterna och blanda i. Krydda med salt och peppar.

  4. Ta ut potatisen och låt svalna. Blanda den med salladsbladen och servera med örtmajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?