Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad potatis med pimiento de padrón. Trots att chilifrukten pimiento de padrón, som är populär i det spanska köket, är mild så kan det då och då dyka upp en riktigt stark en. Men det gör bara denna rätt lite mer spännande.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen. Halvera eventuellt potatisen om de är stora. Skala och skär löken i klyftor. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i 20–25 min tills potatisen fått färg och är lite krispig. Rör om då och då.
Trä upp chilifrukterna på ett spett, då trillar de inte igenom gallret, och grilla tills de fått fina grillränder. Blanda dem med potatis och lök. Det går även bra att rosta pimiento de padrón i ugnen med potatisen när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
Skär loss hela kvistar av koriandern och blanda med potatisen. Strö över flingsalt och servera direkt.