Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad potatis med fetaost

Rostad potatis med fetaost
Rostad potatis med fetaost
Rostad potatis med fetaost
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 2 stpalsternackor- små
  • 4 stpersiljerötter- små
  • 2 dlkalamataoliver
  • olivolja
  • 100 gfetaost- helst fatlagrad
  • rosmarin- färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna. Dela potatis-en i klyftor och palsternackorna och persiljerötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en form och olja in dem noggrant. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 min.

  2. Ta ut formen och tillsätt oliver-na. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt stå där tills rotfrukterna är gyllenbruna och mjuka.

  3. Smula fetaosten och vänd ner den och rosmarinen i rotfrukterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök