Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pajen kan serveras som tillbehör eller som en liten rätt på buffén. Har du ont om tid? Gör pajskalen med köpt, kyld utkavlad pajdeg.
Pajdeg: Mixa ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Låt vila kallt i 30 minuter.
Fyllning: Ansa och dela löken på längden. Dela potatisen. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Blanda i salladslöken. Salta.
Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i potatis och lök.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills pajen är genomgräddad, känn med provsticka. Garnera med dill.