Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad potatis & cornichoner

Ugnsrostad färskpotatis smakar verkligen härligt. Den här goda potatissalladen med cornichoner, soltorkade cocktailtomater och kapris är ett jättegott tillbehör till sommarens grill.

Rostad potatis & cornichoner
Rostad potatis & cornichoner
Rostad potatis & cornichoner
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kilofärskpotatis
  • 4 stvitlöksklyftor
  • 4 mskolivolja- (2+2 msk)
  • 0,5 stskal- rivet och saft av citron
  • 2 msktimjanblad- repade,gärna citrontimjan
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 dlcornichons- små
  • 1 dlcocktailtomater- soltorkade i marinad
  • 3 mskkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hela vitlöksklyftor med skal och blanda med 2 msk olivolja.

  2. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

  3. Mosa det rostade vitlöksköttet med citronskal och citronsaft. Rör i 2 msk olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda potatisen med dressing, cornichoner, tomater och kapris. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök