Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta putanesca är en klassisk italiensk rätt och här är en variant där pastan är utbytt mot fin färskpotatis. Lika gott, snabbt och enkelt!
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 3 min. Tillsätt sardellcrème och chiliflakes och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på krossade tomater och vin. Låt puttra utan lock ca 10 min.
Blanda ner oliverna i såsen och krydda med 1/2 tsk salt.
Vänd ihop potatisen med såsen på ett stort fat. Låt osten rinna av och bryt den i stora bitar. Lägg osten på potatisen och toppa med persiljekvistar.