Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad potatis à la putanesca med mozzarella

Pasta putanesca är en klassisk italiensk rätt och här är en variant där pastan är utbytt mot fin färskpotatis. Lika gott, snabbt och enkelt!

Rostad potatis à la putanesca med mozzarellaRostad potatis à la putanesca med mozzarellaRostad potatis à la putanesca med mozzarella
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksardellcrème
  • 1 tskchiliflakes
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlsvarta oliver- med kärnor
  • 2mozzarellaostar- (à 125 g)
  • 1 krukabladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 3 min. Tillsätt sardellcrème och chiliflakes och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på krossade tomater och vin. Låt puttra utan lock ca 10 min.

  3. Blanda ner oliverna i såsen och krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Vänd ihop potatisen med såsen på ett stort fat. Låt osten rinna av och bryt den i stora bitar. Lägg osten på potatisen och toppa med persiljekvistar. 

Vad tyckte du om receptet?